CZ
EN

Baldinini Módní Vína

Světově proslulý designér Gimmi Baldinini je vyslancem italských hodnot. Jeho tvůrčí návrhy, známé ve světě, směřují k tomu nejlepšímu, se snahou rozvinout a kultivovat životní styl k dokonalosti. Excelentní rozpětí doprovází volbu stylu, který sleduje krásný italský design i módu, a snoubí v sobě estetiku a cit. Hutnost, jemnost a intenzita. Etiketa Baldinini dává každé lahvi spojitost prožitku pokrmu a módy, vyhrazené pro chvíle slavnostní, stejně jako intimní.


Vína lze objednat prostřednictvím e-mailové adresy info@baldinini.cz.



NEBBIOLO D’ALBA

OZNAČENÍ KONTROLOVANÉHO A ZARUČENÉHO PŮVODU ORGANOLEPTICKÉ VINIFIKACE

Degustační poznámky

Výroba: sklizeň se provádí ručně v první polovině října. Tradiční fermentace po dobu asi 10 až 15 dní v nerezových tancích při kontrolované teplotě s častým čerpáním moštu při extrakci polyfenolů.
Vůně: intenzivní s tóny květin a lesních plodů. Lehce pikantní.
Chuť: vyvážená a harmonická, plná a ušlechtilá elegance. Stálá. Velmi osobitá.
Snoubení s jídlem: vynikající s hlavním chodem zejména k masu a sýru.

Vinný list

Obsah alkoholu: 14
Ideální teplota servírování: 18 - 20 °C

ROMAGNA SANGIOVESE

SUPERIORE D.O.C.

Degustační poznámky

Výroba: červená vinařství, s častým čerpáním a regulací teploty, max 25° C po dobu nejméně 10 dnů.
Vůně: květiny a bobule.
Chuť: na začátku suché, třísloviny, s plným tělem a s příjemnou dochutí.
Snoubení s jídlem: vhodné k předkrmům a hlavním jídlům, skvělé s ragú a těstovinami.

Vinný list

Obsah alkoholu: 13,5
Ideální teplota servírování: 16 - 18 °C

CHIANTI

OZNAČENÍ KONTROLOVANÉHO A ZARUČENÉHO PŮVODU ORGANOLEPTICKÉ VINIFIKACE

Degustační poznámky

Výroba: vinifikace probíhá pomocí avantgardních technologií, které při výrobě omezí styk s kyslíkem a zvýrazní vlastnosti, které jsou charakteristickým znakem chianti. V závislosti na ročníku, může dojít k dlouhé maceraci hroznů, dokonce i 25-30 dní.
Vůně: převládá nádech červeného ovoce, jako je borůvka a malina, s tóny fialek.
Chuť: plné tělo, ovocná, mírně s tříslovinami, s příjemnou příchutí červeného ovoce.
Snoubení s jídlem: výborně se doplňuje s grilovaným masem, drůbeží a sýry.

Vinný list

Obsah alkoholu: 13
Ideální teplota servírování: 18 °C

MERLOT

RUBICONE I.G.T.
organoleptická vinifikace

Degustační poznámky

Výroba: červená vinifikace při řízené teplotě 25 – 28°C na 15 dní..
Vůně: aroma červeného ovoce a koření.
Chuť: harmonická a ovocná.
Snoubení s jídlem: červená a bílá grilovaná masa.

Vinný list

Obsah alkoholu: 12,5
Ideální teplota servírování: 18 °C

LAMBRUSCO DI SORBARA

ČERVENÉ SLADKÉ ŠUMIVÉ D.O.P.
organoleptická vinifikace

Degustační poznámky

Výroba: červená vinifikace, krátká macerace ve slupce, čištění moštu a kvašení při řízené teplotě s vybranými kvasinkami. Kvašení pro fermentaci. Trvalé pěnění.
Vůně: šumivé víno s čerstvou, intenzivní a vínovou vůní čerstvého ovoce.
Chuť: sladká, harmonická s plným tělem.
Snoubení s jídlem: vaječné těstoviny, předkrmy, plněné těstoviny, dezerty.

Vinný list

Obsah alkoholu: 8
Ideální teplota servírování: 12 - 14 °C

ORO BIANCO

PROSECCO, zvlášť vybírané, extra suché DOCG

Degustační poznámky

Výroba: výroba metodou Charmat. Trvalé a elegantní perlení.
Vůně: svěží a ovocná připomínající kyselé jablko, banán, dominantní je květ akátu.
Chuť: přes neohraničenou vůni, představuje dobrou kyselost, takže je svěží, harmonické a sametové.
Snoubení s jídlem: vynikající jako aperitiv a dále pro všechny příležitosti.

Vinný list

Obsah alkoholu: 11,5
Kyselost: 6,00 g/l
Zbytkový cukr: 18 g/l
Ideální teplota servírování: 6-8 °C

ORO GIALLO

PROSECCO SUPERIORE DOCG BRUT sekt

Degustační poznámky

Výroba: výroba metodou Charmat. Trvalé a elegantní perlení.
Vůně: zralá, ale svěží a ovocná, připomínající kyselé jablko, grapefruit, banán.
Chuť: elegantní, harmonická, suchá ale ne ostrá.
Snoubení s jídlem: pro prestižní studené bufety a rybí pokrmy.

Vinný list

Obsah alkoholu: 11,5
Kyselost: 6,00 g/l
Zbytkový cukr: 10-12 g/l
Ideální teplota servírování: 6-8 °C

ORO ROSA

SPUMANTE ROSÉ extra suché

Degustační poznámky

Výroba: výroba metodou Charmat. Trvalé, jemné a elegantní perlení.
Vůně: svěží a ovocná, připomínající exotická jablka.
Chuť: dobře strukturovaná, s plným tělem, s dobrou kyselinkou.
Snoubení s jídlem: při jakékoli příležitosti během dne, na úvod s předkrmy.

Vinný list

Obsah alkoholu: 11,5
Kyselost: 6,50 g/l
Zbatokový cukr: 16 g/l
Ideální teplota servírování: 6-8 °C